טיפול בסבוריאה בקרקפת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/06/2012 | 07:53 | מאת: רון

רציתי לשאול מהי הדרך הטובה ביותר לטפל בקרקפת הסובלת מסבוריאה עם קשקשים מרובים וגרד?האם סבוריאה עלולה להביא לנשירת שיער מוגברת? מה מהשמפואים הללו הכי מומלץ לקרקפת עם סבוריאה: שמפו סבוקלם+קרם למריחה לאחר החפיפה, ניזורל, סבוסל או הד אנד שולדרס? אם יש לך הצעות אחרות שלא רשמתי פה אשמח לשמוע.....

03/06/2012 | 11:01 | מאת: שני כרמי

רון שלום. אין תשובה אחת לשאלתך. הטיפול בדלקת עור סבוראית מותאם לכל חולה, לפי מצבו. יש מגוון תכשירים, ביניהם תרופות מרשם וכאלו שלא, על בסיס- רכיבים מקלפים, רכיבים אנטי-דלקתיים, סטרואידים, אנטי-פטרייתיים ועוד. אתה צריך להיבדק ע"י רופא עור שיתאים לך את הטיפול. לעניין נשירת השיער- סבוריאה אכן עלולה לגרום לנשירה. לא ברור אם נשירה זו הפיכה או לא. לגבי המוצרים שהזכרת- סבוסל- תכשיר אנטי-סבוראי יעיל בדר"כ. ניזורל- לפי מרשם רופא במקרה של פטרת יותר קשה. סבוקלם- מתאים לשימור, לשימוש קבוע ולא להתלקחויות קשות. שוב, אני ממליצה להתחיל מביקור אצל רופא עור. בהצלחה.

10/08/2012 | 00:03 | מאת: ACV

חומץ תפוחים יכול להיות יעיל בטיפול נגד סבוריאה. אפשר לחפוף איתו או להצמיד לנגעים בקרקפת עם צמר גפן. חשוב לתת לו כמה דקות לפעול על הנגעים. להשלמת הטיפול כדאי לשים גם שמן עץ התה על הנגעים. הטיפול העביר לי תוך שבועיים משהו שסבלתי ממנו שנים!

30/04/2013 | 19:21 | מאת: אוסנת

מה זה אומר השלמת הטיפול עם שמן עץ התה? להצמיד את שניהם בו זמנית לנגעים? אפשר פירוט?

מנהל פורום תרופות ורוקחות