פקיעת תוקף של תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/05/2012 | 20:33 | מאת: לידור

רציתי לברר האם התוקף של תרופות לילדים פג רק לפי התאריך שרשום על התקופה ללא קשר למועד הפתיחה או שיש התייחסות שונה מרגע שנפתחה התרופה. המוצרים עליהם אני שואל בין היתר הם: 1. טיפות עיניים 2. משחת עיניים 3. אקמולי 4. סירופ לשיעול (פילקה לדוגמה) 5. פנסטיל

17/05/2012 | 22:54 | מאת: שני כרמי

לידור שלום. התשובה לשאלתך, נמצאת באופן פרטני, בעלון לצרכן הנלווה לכל תרופה. תוקפה של כל תרופה הוא שונה. בתכשירים לעיניים, קיים בדרך-כלל, חשש מפני זיהומים ולכן עבור כל תכשיר מוגדרת תקופה מרגע הפתיחה ועד מתי ניתן להשתמש בה. בסירופים- תקופת התוקף תלויה בנוכחות חומרים משמרים ויציבות התכשיר. כדי להבטיח "אורך חיים" מקסימלי לתרופות שברשותך, מומלץ לשמור אותן סגורות היטב והרחק מחום, שמש ולחות. יש תרופות שצריך לשמור בקירור ואחרות שעם כל פתיחה מתחמצנות ויעילותן פוחתת. שוב- כל המידע בעלונים לצרכן הנלווים לתרופות. אם היצרן יודע על סייגים לתאריך התפוגה המוטבע על-גבי התרופה, הרי שיציין זאת באופן מפורש בעלון לצרכן. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות