אסטמה בתינוקות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/10/2011 | 22:40 | מאת: לי

היי יש לי ילד בן שמונה חודשים שנראה סובל כהגדרת הרופאים מאסטמה לתינוקות וקיבל שני תרופות למשאף האחדSALBUTAMOL SULPHAT והשני QVAR 100 רציתי לקבל מידע על התרופות ולמה בדיוק הן גורמות והתופעות שהן גורמות זה לא קצת כבד לילד בן שמונה חודשים? תודה

11/10/2011 | 09:12 | מאת: שני כרמי

לי שלום. האם ביקרתם אצל רופא מומחה למחלות ריאה? אם כן, סמכי על הניסיון המקצועי של הרופא שבחר בטיפול התרופתי שהזכרת. האם אתם משתמשים בספייסר? התייעצו עם הרופא אם לא עדיף שימוש בתמיסות לאינהלציה... לשאלתך- Salbutamol הוא חומר אשר מרפה את השרירים החלקים בדרכי הנשימה ומונע הפרשת מתווכים דלקתיים מתאי מע' החיסון בריאות. תוצאת פעילותו- הפחתת התכווצות הסימפונות, מה שמאפשר נשימה "עמוקה" יותר. משמש בזמן התקפי אסטמה ולא מומלץ לשימוש מניעתי ארוך טווח. QVAR מכיל את החומר הפעיל- Beclometasone שהוא קורטיקוסטרואיד המשמש גם למניעה וגם לטיפול בהתקפים אסטמתיים. סטרואידים בשאיפה מעכבים את פעילות תאי הדלקת ואת הפרשת המתווכים הדלקתיים בדרכי הנשימה. שוב, לגבי בחירת הטיפול התרופתי- וודאו שוב עם הרופא המטפל האם זו שיטת הטיפול העדיפה (משאפים על-פני אינהלציה) והאם מינון ה- QVAR מתאים לתינוק?

מנהל פורום תרופות ורוקחות