שאלה על משכך כאבים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/05/2012 | 09:26 | מאת: מירי

שלום רב , יום חמישי הגעתי למיון עם כאבים חזקים ברגל . נתנו לי בסופו של דבר זריקה שקראו לה PDT או PTD אני לא זוכרת , אמרו לי שזה נרקוטיקה . רציתי לדעת ראשית איך קוראים לזריקה הזו והאם יש בה סכנה לטווח ארוך . הגבתי רע מאד לזריקה ואני לא מוצאת שום חומר אינטרנטי שמזכיר אותה . בתודה מראש...

06/05/2012 | 10:36 | מאת: שני כרמי

מירי שלום. האופן הבטוח ביותר לברר באיזו תרופה מדובר, הוא לפנות למרכז הרפואי בו טופלת ולבקש שיבדקו בתיק הרפואי שלך את שם התרופה. לעיתים, הקיצור PTD ניתן לתרופה PETHIDINE, שנקראת - Dolestine. מדובר במשכך כאבים אופיאטי, המשמש גם לטיפול בכאבים עזים וגם להשריית הרדמה בניתוחים. משימוש חד פעמי , לא צפויות סכנות ארוכות טווח. את השפעת הזריקה ניתן לחוש גם 3-4 ימים לאחר המתן. לאחר התפנות כל החומרים הפעילים מהגוף, לא צפויה השפעה נוספת. אם אינך חשה בטוב, אנא, פני לבדיקת רופא. לבריאות.

06/05/2012 | 11:04 | מאת: מירי

אכן מצאתי בגליון את המילה IMPETHIDINE 50 MG

מנהל פורום תרופות ורוקחות