נטילת תרופות עם M.I.R.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/05/2012 | 09:19 | מאת: קרן

שלום רב, ותודה על הפורום הנפלא!!! שאלתי מעט דחופה, אני נוטלת כדור בשם M.I.R 30 מ"ג עבור כאבים לאחר דלקת מאוד מאוד מאוד קשה במעי הגס, אני נוטלת כ-60 מ"ג ביום. אני סובלת מכאבי ראש חזקים ולפעמים בחילות האם זה בסדר ליטל כדור בשם איבופן 400 או סטונרון 25 מ"ג? האם יש "התנגשות בין התרופות? אם כן , איזה כדור אחר אוכל ליטול? הרבה תודה , והמשך יום נפלא קרן

01/05/2012 | 12:21 | מאת: שני כרמי

קרן שלום ותודה לך. אני מניחה שאת מבינה שיתכן והבחילות וכאבי הראש הם תופעת לוואי של המורפין (MIR). אין מניעה ליטול במקביל ל-MIR גם איבופן וגם סטונרון. לגבי סטונרון- צריך לשים לב כי עלול לפגוע בעירנות וביחד עם המורפין, עלולה להתקבל תחושה של כבדות ונמנום. השתדלי לעשות במורפין את השימוש הקצר ביותר האפשרי וכך תימנעי מתופעות הלוואי הלא נעימות שלו. התייעצי עם רופא לגבי האפשרות לעבור למשככי כאבים אחרים. תרגישי טוב.

01/05/2012 | 12:34 | מאת: קרן

מנהל פורום תרופות ורוקחות