ריבוי תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/04/2012 | 14:07 | מאת: וינקה

אני בת 66 .משתמשת במספר תרופות לא קטן: לוסרטן וכדור נגד תת פעילות בלוטת התריס (בבוקר) לפני השינה:קרדילוק,סבטאטין,וסיקר,ציפרלקס. גם אספירין 75 וסידן אחרי ארוחת צהרים.לחץ הדם כרגע מאוזן.לפעמים לחץ הדם נמוך.רופאת המשפחה אמרה שאני יכולה לחצות את הלוסרטן כשלחץ הדם נמוך .האם זה מותר כי אין לכדור סימן לחצי .האם הזמנים של לקיחת התרופות הוא מקובל והגיוני?

28/04/2012 | 21:23 | מאת: שני כרמי

וינקה שלום. במידת הצורך, ניתן לחצות את טבלית הלוסרטאן. לשם כך, עדיף להשתמש במכשיר חוצה כדורים. לגבי אופן נטילת התרופות שלך: בבוקר, על קיבה ריקה- קחי את הלבוטירוקסין (לבלוטת התריס) ואת הקרדילוק. לוסרטאן, ציפרלקס ווסיקר- לא חשוב מתי, בשעה קבועה מידי יום. סימבסטטין- חשוב ליטול בשעות הערב. אספירין- הרחיקי מנטילת הסידן וקחי אחרי ארוחת הבוקר. את הסידן קחי אחרי ארוחת הצהריים. שאלה לגבי האספירין- מדוע את נוטלת אותו? וודאי עם רופאת המשפחה שהוא נחוץ לך, כי בשילוב עם הציפרלקס, מגביר את הסיכון לדימומים ממע' העיכול. ממליצה לבצע מעקב רציף אחר לחץ הדם, במשך כמה ימים ולרשום את התוצאות. אח"כ, גשי עם התוצאות לרופאת המשפחה כדי שזו תקבל התרשמות ממצב לחץ הדם שלך. יתכן ותוכל להפחית מינונים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות