מינוני סלואו דרלין ולופרסור דיויטבס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/04/2012 | 19:36 | מאת: מיכל

שלום רב, מזה מספר שנים אני נוטלת 160+80 מ"ג סלואו דרלין נגד מגרנות, בצירוף עם 50 מ"ג אלטרול, המגרנות פחות או יותר תחת שליטה. בשל המחסור בדרלין הנוירולוג הורה לי לקחת 400 מ"ג לופרסור דיויטבס ליום (להתחיל מ-200 ולעבור לאחר מספר ימים ל-400) בבית המרקחת סירבו לתת לי מינון של 400 ליום, בטענה ש"המחשב" מזהיר מפני מינון יתר. קבעתי תור נוסף לנוירולוג, אך בינתיים אני כבר שבוע עם 200 מ"ג לופרסור ואתמול חזרו המגרנות הקשות. אני מתלבטת אם למרות אזהרות הרוקחת כן לקחת 400 מ"ג בהמשך להוראת הנוירולוג. האם אכן מדובר במינון יתר או שהמחשב בבית המרקחת אינו מעודכן? אודה לתשובתכם.

21/04/2012 | 22:08 | מאת: שני כרמי

מיכל שלום. מחשב בית המרקחת מעודכן. גם לפי העלון המצורף לתרופה לופרסור דיויטבס, שאושר ע"י משרד הבריאות וגם לפי הספרות המקצועית הבינלאומית, המינון היומי המקסימלי של לופרסור (מטופרולול) למניעת מיגרנות, הוא- 200 מ"ג. כלומר, מינון של 400 מ"ג לופרסור מידי יום, הוא בהחלט מינון גבוה ורצוי שהרופא ייתן לכך דעתו ואישורו. בטיפול בתעוקת לב, המינון של לופרסור, עשוי להגיע ל-400 מ"ג ביום, בהתאם למצב החולה. גם אם משווים את מידת הפוטנטיות ("החוזק") של לופרסור לעומת דרלין (פרופרנולול), הרי שמנה יומית של 240 מ"ג דרלין, מקבילה למנה יומית של 300 מ"ג לופרסור, בקירוב. כמובן, אם יש בכך הכרח טיפולי, על הרופא לאשר לבית המרקחת את המינון החריג, כך שתקבלי את הטיפול היעיל ביותר עבורך. אנא, צרי קשר בהקדם עם הרופא. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות