שאלה לגבי התאמת תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/04/2012 | 11:29 | מאת: מרים

האם ניתן לשלב אומפרדקס ויוטירוקס 50 מיקרוגרם? האם זה יכול לשבש את פעולת התרופה לבלוטות? בתודה מראש מרים

18/04/2012 | 17:20 | מאת: שני כרמי

מרים שלום. באופן עקרוני, לא צפויה התנגשות בין אומפרדקס (OMEPRAZOLE) לבין יוטירוקס (LEVOTHYROXINE) ואת יכולה ליטול את שתי התרופות יחד. אולם, אם את נוטלת את היוטירוקס מזה תקופה ומאוזנת הורמונלית וצפויה לטיפול ממושך באומפרדקס, רצוי שתהיי עירנית לתסמינים של יציאה מהאיזון. שינוי חומציות המעיים ע"י אומפרדקס, עשוי אולי, להשפיע על מידת הספיגה של היוטירוקס. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות