נטילת פרוברה עם אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/04/2012 | 21:24 | מאת: שיר

שלום, לפני שבעה חודשים ילדתי ומאז לא קיבלתי וסת. היום, אני אחרי חודשיים , ללא הנקה, ועדיין לא קיבלתי וסת. בהמלצת רופאת הנשים, סיימתי ליטול במשך עשרה ימים פרוברה, פעמיים ביום, לצד אנטיביוטיקה אוגמנטין בשל דלקת בגרון ועדיין לא קיבלתי וסת. האם שילוב התרופות יכול היה לגרום לכך? האם יש סיבה להיות מודאגת? יקךןי

15/04/2012 | 22:12 | מאת: שני כרמי

שיר שלום. בספרות המקצועית מתועדת התנגשות אפשרית בין נטילת ההורמונים (פרוברה) לבין נטילת האנטיביוטיקה. האנטיביוטיקה עשויה לשנות את מאזן החיידקים במעיים, מה שעשוי לשנות את מידת הספיגה של ההורמונים מהמעיים לזרם הדם וכך לשבש את מידת ההשפעה של ההורמונים. יתכן ושילוב התרופות הפחית מהשפעת הפרוברה. אנא, שובי להתייעצות אצל רופאת הנשים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות