נטילת זיפרקסה ועמילאז גבוה בדם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/04/2012 | 18:09 | מאת: אלון

שלום רב, אני בן 23, נוטל כבר למעלה משנה את התרופה זיפרקסה נגד חרדות במינון 10 מ"ג ליום בשילוב עם ציפרלקס 10 מ"ג. יש לציין כי אני מרגיש לא טוב: רעידות בידיים, אי שקט פסיכומוטורי, עייפות וישנוניות יתר, דיכאון וכו'..יש לציין שבבדיקות המעבדה נמצאה רמה מעט מוגברת של עמילאז בדם גם בבדיקות חוזרות!!! ברצוני לשאול האם תרופה זו עלולה באמת להעלות את רמת העמילאז בדם??? האם המינון שאני נוטל כרגע הוא מקובל נגד חרדות (ולא רק לסכיזופרניה)??? האם יש נזק מהתרופה הזו בשימוש ארוך טווח??? מה עליי לעשות כדי לפתור את בעיית העייפות יתר ושאר התסמינים המטרידים שציינתי לעיל??? תודה ואשמח לקבל תגובה בהקדם!!!

07/04/2012 | 21:44 | מאת: שני כרמי

אלון שלום. ישנם דיווחים די נדירים בספרות המקצועית אודות עליה ברמות העמילאז בדם, שנגרמה בעקבות השימוש בזיפרקסה (OLANZAPINE). כלומר, זו תופעת לוואי מוכרת אך נדירה ונגרמת, כפי הנראה, בשל השפעת התרופה על תפקוד הלבלב. עליך להיות במעקב רפואי אחר תפקודי הלבלב שלך, כדי לוודא שהמצב לא מחמיר. התרופה זיפרקסה לא מותווית לטיפול בחרדה ולכן אין מינון שהוא "מקובל". אם הרופא המומחה רשם לך אותה במינון זה, הלוא שהוא מסתמך על ניסיונו המקצועי בטיפול בתרופה זו. תופעות הלוואי הקשות האפשריות כתוצאה מהשימוש בזיפרקסה, אינן תלויות בהכרח במשך השימוש בתרופה. תופעות הלוואי שאתה מזכיר אכן מטרידות, אך אין להן בהכרח פתרון, מלבד הפסקת השימוש בתרופה. אני מציעה שתדווח לרופא המטפל שלך אודות התופעות ותתייעץ עמו לגבי המשך הטיפול. תרגיש טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות