שילוב מתקדם ועדכני שלתרופות לטפול בסוכרת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/04/2012 | 18:59 | מאת: זלמן

בספטמבר 2011 התקיים קונגרס רפואי בפורטוגל .אחד הנושאעם שנידונו היה שילוב מתקדם וחדשני של תרופות לטפול בסוכרת מסוג 2 מה שמעניין אותי= מה את יכולה להשכיל אותי בקשר לשילוב של ויקטוזה בהזרקה חד-יומית עם אינסולין לאנטוס בהזרקה נפרדת חד-יומית. מקווה שאיתגרתי אותך.תודה מראש חג שמח !

02/04/2012 | 22:53 | מאת: שני כרמי

זלמן שלום ותודה על השאלה המעניינת. אכן, השילוב של תרופות ממשפחת האגוניסטים ל- GLP-1, כמו הויקטוזה, עם אינסולין בזאלי, נחקר ואף הראה תוצאות מבטיחות, כפי שפורסם (שיפור בערכי HbA1c ושמירה על משקל הגוף). אך עדיין, מדובר רק במחקרים ולא בפרוטוקולים מומלצים לטיפול. קיימים אף פיתוחים תרופתיים המנסים לשלב בין שני סוגי התרופות. מידע נרחב אודות המחקרים והפיתוחים קיים ברשת, אם ברצונך להתעניין הלאה. נכון לעתה, ההנחיות הטיפוליות לא השתנו ובישראל השימוש בויקטוזה לא מיועד למטופלים באינסולין. חג פסח אביבי ושמח.

מנהל פורום תרופות ורוקחות