תחליפי תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/04/2012 | 18:52 | מאת: ישראל

אני לאחר אוטם לב וקיבלתי לקחת תרופות ובינהן RAMITENS 1.25 (RAMIPRIL COUMADIN 2.5 (WARFARIN שאלתי היא האם לשני הכדורים הללו יש תחליפים שניתן לצרוך אותם גם כאשר אני שותה בערב שני כוסות יין או בירה או כוסית ויסקי בתודה מראש ישראל

02/04/2012 | 22:40 | מאת: שני כרמי

ישראל שלום. לגבי קומדין - צריכת אלכוהול יכולה לשבש השפעת התרופה על קרישת הדם ולכן אסורה. כיוון שכל שינוי קטן מאוד בספיגת התרופה או עיכולה בגוף יכול להשפיע באופן גורלי על קרישת הדם, באמת רצוי להימנע ממזונות , או משקאות שיפריעו לה. לגבי רמיפריל- אין איסור ממשי בספרות המקצועית על צריכה מקבילה של אלכוהול. בכל מקרה, מדובר בתרופות מרשם ורק רופא יכול להורות לך על כל שינוי בשימוש בהן. קח בחשבון שהאלכוהול בכל מקרה, לא מומלץ, על רקע האוטם ממנו סבלת (למעט צריכה מתונה של יין אדום וגם זה לא בשילוב עם הקומדין). בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות