קבותרים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/03/2012 | 18:26 | מאת: אורה

עד עכשיו לקחתי 3 פעמים ביום פרילק 10מ"ג. מכיון שהתרופה לא מסופקת יותר לבתי המרקחת של קופ"ח, קבלתי קובתרים פעם אחת ביום 0.5 מ"ג. אני לוקחת את התרופה 4 ימים, אבל מרגישה חוסר מנוחה ברגליים , גם בעמידה וגם בישיבה והרגשה של דכאון ובכי. האם יתכן שיש תגובות כאלה לאחר 4 ימים? תודה לתשובה

29/03/2012 | 21:17 | מאת: שני כרמי

אורה שלום. תחושת דיכאון הוא תופעת לוואי מוכרת של נטילת קבותרים (CABERGOLINE). לגבי התחושות ברגליים- לא לגמרי הבנתי את פשרן, אך כן מצאתי בספרות עדויות לחולשה בשרירים כתופעת לוואי של התרופה. לא רשמת מתי הפסקת את השימוש בפארילק והאם הפסקת השימוש הייתה הדרגתית. יש לכך חשיבות מפני שמוכרות תופעות שונות הנובעות מ"גמילה" מהשימוש בפארילק. בנוסף, יתכן שמדובר בהשפעה מצטברת של שתי התרופות יחד. בכל מקרה, המלצתי היא לדווח לרופא המטפל אודות התחושות שאת חווה. רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות