רזין תרופה להזיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/03/2012 | 15:21 | מאת: אiרי

אני אשת בגיל 50 עםbmi 41 רופא המשפחה נתן לי מרשם לרזין להורדה במשקל הרוקחת בסופר פארם הזהירה אותי מתרופה ואף מנעה ממני לרכוש אותה.. מדוע התרופה כל כך מסוכנת??? tanj k,aucv

24/03/2012 | 20:02 | מאת: שני כרמי

אורי שלום. התרופה רזין מכילה את החומר הפעיל- PHENTERMINE שהוא חומר בעל פעילות מעוררת על מע' העצבים המרכזית. לבד מפעילותו הרצויה בסובלים מהשמנת יתר כמדכא תיאבון, גורם גם להתכווצות כלי דם ולעליה בלחץ הדם. החשש העיקרי הוא שהתרופה תגרום לעליה בלחץ הדם הריאתי, מצב שעשוי להיות מסכן חיים. לכן, לא מומלץ שימוש ממושך בתרופה מעל ל-3 חודשים וכן נדרשת זהירות במטופלים בעלי רקע רפואי מסוים. יתכנו גם תופעות נוספות, כגון- פיתוח תלות בתרופה, פגיעה בלב, עצבנות, הפרעות שינה ועוד. רופא המשפחה וודאי המליץ על התרופה בהנחה שהשפעתה על ירידה במשקלך תגבור בתועלתה על הסיכוי לסיכונים האפשריים. הקפדה על הוראות השימוש, על תקופת שימוש מוגבלת ושמירה על ערנות בכל הנוגע לשינויים במצב בריאותך, יסייעו לבטיחות השימוש. מצורף קישור לעלון לצרכן הנלווה לתרופה, להתרשמותך: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/5353.pdf רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות