שימוש בדוקסילין וציפרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/03/2012 | 21:19 | מאת: רני

שלום רב, בשל דלקת מתמשכת בערמונית קיבלתי מהרופא את המרשם הבא: *דוקסילין - 1 כדור ליום למשך חודש *ציפרוקסין - 2 כדורים ליום למשך חודשיים. אודה אם תוכלי לענות על השאלות הבאות: * לגבי הדוקסילין - הרוקח ציין שעלי לקחת את התרופה לאחר האוכל, הרופא אמר לקחת את התרופה באמצע האוכל, ואילו בהתוויה רשום לקחת את התרופה או בבוקר או לפני השינה (לא מוזכר אוכל), מה נכון..? * לא ברור מההתוויה מתי לקחת את הציפרוקסין. מתי לקחת אותה, לפני/אחרי האוכל? בוקר, ערב? * מהו השילוב הנכון ביותר לקחת את 2 התרופות (3 הכדורים) מבחינת שעות ובמהלך היום בכדי למקסם את הטיפול? אני מאד מודה לך על המענה. תודה רני

19/03/2012 | 22:37 | מאת: שני כרמי

רני שלום. דוקסילין- יש ליטול מידי יום בשעה קבועה, עם כוס מים מלאה. אם גורם לאי-נוחות בקיבה, יש ליטול עם או אחרי הארוחה. יש ליטול את התרופה בעמידה או ישיבה ולא לשכב לפחות 30 דק' לאחר הנטילה. ציפרופלוקסצין- יש ליטול פעמיים ביום, במרווח של 12 שעות בין מנה למנה. יש ליטול עם הרבה מים, ללא קשר לשעות הארוחה ולהרחיק ממזון או משקאות המכילים- קפאין, חלב וסידן. כלומר- אתה יכול ליטול את הדוקסילין ומנה אחת של ציפרוקסין בבוקר ואת המנה השניה של הציפרוקסין, בחלוף 12 שעות. המלצות כלליות- הרבה בשתיית מים בתקופת הטיפול וקח תוסף של פרוביוטיקה (חיידקים "ידידותיים") מידי יום במהלך הטיפול וגם לאחריו, לצורך שיקום המעיים והפחתת תופעות לוואי במע' העיכול. הרחק את נטילת הפרוביוטיקה, לפחות שעתיים, מנטילת האנטיביוטיקות. לבריאות.

20/03/2012 | 20:04 | מאת: רני

שלום שני, תודה על המענה המהיר. 2 שאלות נוספות: האם אין בעיה לקחת את הדוקסילין והציפרוקסין ביחד בבוקר? כמו כן, האם תוכלי להמליץ לי על פרוביוטיקה טובה? תודה רבה רני

מנהל פורום תרופות ורוקחות