סלו דרלין בהשוואה ל-lopresor divitabs tab 200mg c,

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/03/2012 | 22:07 | מאת: aשולמית

הייתי רוצה לדעת גם מה תופעות הלוואי של לופרסור דויטאבס. ולמה הכמות פה היא 200מג כשבסלו דרלין זה רק 80מג. התרופה שלשמה אני צריכה לקחת היא בעיקר לרעד. וסלו דרלין לקחתי 5 שנים וזה פשוט עצר את הרעד למצב שלא ידרדר מרעד קל שיש לי כרגע. אני עדיין מעדיפה את הסלו דרליין אבל אין אותה במלאי וזו החלופה שהמליץ לי הרופא כרגע.

16/03/2012 | 09:52 | מאת: שני כרמי

שולמית שלום. שתי התרופות- סלואו דרלין ולופרסור דיויטבס, שייכות לאותה המשפחה הפרמקולוגית (חוסמי רצפטור בטא) ופועלות באופן די דומה בגוף. מחקרים מראים שיעילותן בהפחתת רעד זהה. לכן, מבחינה טיפולית, גם הלופרסור אמורה לתת לך מענה טוב לבעיית הרעד. ההבדל בחוזק בין התרופות נובע מפוטנטיות שונה- מכל תרופה נדרש מינון שונה כדי לקבל את אותה ההשפעה הטיפולית. תופעות הלוואי השכיחות יותר של לופרסור- שלשול, דיכאון, עייפות, תופעות לבביות, תופעות עוריות, סחרחורת ועוד. הקפידי ליטול את הלופרסור עם הארוחה או מיד אחריה. להבנתי, עניין המחסור בסלואו דרלין הוא זמני והתרופה מיועדת לחזור לשיווק בקרוב. בינתיים, השימוש בלופרסור כתחליף, הוא בהחלט מענה הולם. רק בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות