אבקה לפיזור על פצעים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/03/2012 | 09:26 | מאת: ציקי

נכדתי בת 7 חודשים ויש לה פריכה רצינית באיזור החיתול, הרופא נתן כל מיני תרופות לא עזר במיוחד, יש אבקה לפזר על התפרחת בשם orahesive powder לכלתי מישהו המליץ לה על האבקה הזו לפזר על המשחה האם זה בסדר, לא מזיק? תודה מראש וחג שמח

08/03/2012 | 10:19 | מאת: שני כרמי

ציקי שלום. סליחה, אך איני מכירה את האבקה שציינת. בכל מקרה, פידור אזור אברי המין עם אבקה אינו מומלץ כלל, בעיקר אם האבקה מכילה טלק. השימוש בטלק באזורים אלו בילדות, נקשר עם עלייה בשכיחות סוגי סרטן. המלצות כלליות לטיפול בתפרחת חיתולים: הרבו לאוורר את האיזור (להשאיר בלי חיתול כמה שאפשר). החליפו חיתולים בתדירות גבוהה. הימנעו משימוש במגבונים ורחצו את האזור בעדינות עם מים וסבון עדין. יבשו בטפיחות עדינות. השתמשו במשחות דזיטין או אינוטיול לזירוז ההחלמה. השתמשו בקרם קלנדולה לאזור החיתול של וולדה, למניעת הישנות התפרחת. אם הרופא רשם לכם קרם לעור המכיל סטרואידים עשו בו שימוש קצר. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות