חומצה פולית 5 מ"ג לעומת 0.4 מ"ג לפני הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/03/2012 | 10:47 | מאת: שירה

שלום, לקראת הריון רופא המשפחה רשם חומצה פולית ולא רשם את כמות המינון. הרוקח נתן לי חומצה פולית של רקח של 5 מ"ג. בבדיקות הדם שלי (שלפני נטילת החומצה הפולית) יצא שכל הויטמנים שלי בטווח ושיש לי מספיק ברזל וחומצה פולית. קראתי באינטרנט שהמנה המומלצת היא 0.4 מ"ג ומעבר לזה זה עלול לגרום נזק לכבד. מה לעשות? יש אפשרת להחליף בבית המרקחת את התרופות שהרוקח נתן?

04/03/2012 | 18:35 | מאת: שני כרמי

שירה שלום. משרד הבריאות ממליץ על נטילת מנה יומית של 0.4 מ"ג של תוסף חומצה פולית, לצורך מניעת חסר בויטמין שעלול לגרום למומים בתעלה העצבית של העובר. המלצה זו חשובה ביותר לנשים הרות ולנשים המתכננות הריון. מנה של 5 מ"ג של חומצה פולית, אינה מסוכנת לאדם בריא, אך מיותרת. את יכולה לרכוש בכל בית מרקחת תוסף של חומצה פולית המתאים לצרכייך, ללא מרשם רופא. באופן עקרוני,לפי הוראת משרד הבריאות, לא ניתן להחזיר לבית המרקחת תרופות או תוספי תזונה. לגופו של עניין- פני לבית המרקחת בו רכשת את התוסף. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות