OXYTOCIN

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/02/2012 | 11:18 | מאת: nhev

שני שלום רב, אובחנתי כסובלת מהפרעה חרדתית שאלתי לאור המחקרים בארץ ובעולם ,האם אוכל להשתמש בספריי אוקסטיטוצין או דרך נטילת כדורים . האם התרופה נמכרת בארץ ? והאם היא ניתנת דרך מרשם רןפא?

24/02/2012 | 13:05 | מאת: שני כרמי

שלום. על אף מחקרים מסוימים שהראו את הקשר בין רמות האוקסיטוצין לבין היכולת ליצור קשרים חברתיים, השימוש באוקסיטוצין למטרות אלו לא מאושר ע"י רשויות הבריאות בעולם וגם לא בארץ. ההורמון אוקסיטוצין קיים בישראל, אך רק למטרות רפואיות הקשורות להגברת פעילות שריר הרחם. ישנם די טיפולים תרופתיים יעילים להפרעות חרדה שונות המקובלים בשימוש נרחב. אני מציעה להתייעץ עם רופא מומחה בנושא. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות