ארקוקוסיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/02/2012 | 21:51 | מאת: ברק

שני שלום רב, עקב כאבים בקדמת ברך ימין עולה חשד הרופא כי מדובר בתהליך דלקתי סביב הפיקה.קיבלתי ארקוקסיה 90 מ"ג ל 10 ימים. אני בריא בד"כ אך סובל מלידה G6PD.שמעתי דברים מפחידים מאוד על התרופה..שאלותי: 1.האם אכן נאסרה בשימוש בארצות הברית..? 2.האם בטיפול של 10 ימים קיים סיכון משמעותי לאדם בריא וצעיר יחסית (39) .? 3.האם יש מניעה בשימוש בגלל G6PD.? 4.בערה לקחתי אטופן ללא תופעות לוואי -האם מדובר באותה סוג של תרופה..? תודה מראש

22/02/2012 | 23:45 | מאת: שני כרמי

ברק שלום. 1. עד כמה שאני יודעת, התרופה ארקוקסיה (Etoricoxib) לא אושרה לשימוש בארה"ב. 2. אם אתה בריא בדר"כ, לא סובל מכיב פעיל במע' העיכול, יתר לחץ דם או מחלת לב ועוד, והשימוש הוא קצר, אין מניעה לשימוש. אני מצרפת קישור לעלון לצרכן הנלווה לתרופה כדי שתקרא את שלל האזהרות ואת המצבים בהם התרופה אסורה לשימוש: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Arcoxia_pt_1296640815876.pdf 3. אין מניעה לשימוש בתרופה בחסרי האנזים G6PD. 4. אתופן וארקוקסיה משתייכות לאותה הקבוצה הפרמקולוגית ופועלות במנגנונים דומים. תרגיש טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות