טמוקסיפן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/02/2012 | 12:38 | מאת: איה

אני נוטלת טמוקסיפן,אלטרוקסין,סימבסטטין ופרוביוטיקה. האם יש איזושהי בעיה בשילוב התרופות הזה?

17/02/2012 | 16:37 | מאת: שני כרמי

איה שלום. באופן תאורטי תיתכן התנגשות בין סימבסטטין לבין אלטרוקסין, באופן שהסימבססטין מגביר את פירוק האלטרוקסין ומפחית מיעילותו. לעיתים, התנגשות זו מחייבת התאמה של המינונים כדי להשיג איזון טיפולי עם האלטרוקסין. אבל- אם אף אחת משתי התרופות לא חדשה לך ואת מאוזנת מבחינת הורמוני התריס, אין צורך לשנות דבר בטיפול. (שימי לב לכך בעתיד, אם תידרשי לשנות את המינון הטיפולי של סימבסטטין). המלצות כלליות- אלטרוקסין- ליטול בבוקר על קיבה ריקה. סימבסטטין- ליטול בערב. להימנע מצריכת אשכוליות ו/או פומליות והמיץ שלהן, כל עוד מטופלת בסימבסטטין. רק בריאות.

18/02/2012 | 13:24 | מאת: איה

תודה לך מה שחדש אצלי זה הטמוקסיפן ולכן אשמח לשמוע התיחסותך לכך

מנהל פורום תרופות ורוקחות