חוקני בטנזול 5 מ"ג לטיפול בקרוהן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/02/2012 | 10:51 | מאת: עדי

שלום, התחלתי משבוע שעבר לקחת את החוקנים כי החל לי דימום ביציאות. החוקנים אומנם עוזרים והדימום פסק, אבל אני מתעוררת בלילה מהזעות קרות וצורך תכוף לשירותים. משום מה בעלון לצרכן אין שום אזכור לתופעות לוואי שיש לתרופה הזאת חוץ מהסבר של איך לשים אותה... תוכלו בבקשה לומר לי למה לצפות מבחינת תופעות הלוואי? האם הזעות קרות באמצע הלילה זה גם חלק מזה?

17/02/2012 | 15:58 | מאת: שני כרמי

עדי שלום. הזעה מוגברת היא תופעת לוואי מוכרת של השימוש בבטנזול. עם זאת, התופעה שאת מתארת יכולה להיות תוצאה של פעילות מוגברת של מע' העצבים האוטונומית גם בעקבות הטיפול התרופתי וגם בעקבות הדלקת במעי. עלייך לדווח לרופא המטפל שלך אודות התופעות שאת חווה. יתכן ותידרשי למעקב רפואי. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות