אלורוקסין והנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/02/2012 | 12:11 | מאת: רות

שלום האם אלטרוקסין עובר בחלב האם לתינוק והאם צריך להפסיק את ההנקה האם צריך לבדוק את התינוק בבקשה תשובה לשלוש השאלות

16/02/2012 | 14:01 | מאת: שני כרמי

רות שלום. אלטרוקסין מותר לשימוש בהנקה. במחקרים שבדקו נוכחות החומר הפעיל או תוצריו בחלב האם של נשים מניקות שנטלו את התרופה, החומרים נמצאו בריכוזי נמוכים. כלומר- עובר במידה מסוימת לחלב האם. אין צורך להפסיק את ההנקה. רצוי כמובן ליידע את רופא הילדים של היונק אודות העובדה שהאם נוטלת את התרופה ולעקוב אחר מצב בריאותו. באופן כללי, התרופה לא מסכנת את בריאותו של היונק. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות