שימוש באזניל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/02/2012 | 14:04 | מאת: לירון

לפני כשבוע וחצי סיימתי שימוש באוגמנטין בשל דלקת אוזניים. ביום חמישי האחרון לפני כ- 4 ימים התחלתי לסבול מחום , כאבי גרון כאבי ראש וכאבים בכל הגוף. היום אבחן הרופא דלקת שקדים, לקחנו משטח גרון אך עדיין אין תשובה. הרופא המליץ על התחלת שימוש באנטיביוטיקה אזניל פעמים ביום למשך 3 ימים. הרוקח בבית המרקחת שינה את הנחיות הרופא ואמר ליטול היום בבת אחת 2 כומסות ובימים הבאים כמוסה אחת ביום למשך סכ"ה חמישה ימים. הסברתי לו את עיניין השימוש הממושך באוגמנטין שהסתיים לא מזמן, עדיין התעקש שככה נוטלים את התרופה. מי צודק? על פי מי לפעול, המלצת הרוקח או המלצת הרופא? תודה

12/02/2012 | 15:00 | מאת: שני כרמי

לירון שלום. לשאלתך- שניהם צודקים. הרוקח הנחה אותך לפי ההמלצות המקובלות בעולם - לטיפול בדלקת בשקדים- מנה של 500 מ"ג ביום הראשון ועוד ארבעה ימים מנה של 250 מ"ג. עם זאת, אין בסמכותו של הרוקח לשנות המלצה טיפולית של רופא, אם לא בירר זאת עם הרופא תחילה. אם הרופא לא נתן לך הוראות אחרות, קחי את האנטיביוטיקה לפי ההוראות המקוריות שלו. כך או כך, אין לכך חשיבות טיפולית קריטית ביותר. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות