שילוב אתופן עם משכך כאבים אחר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/01/2016 | 23:12 | מאת: עידו

שלום, אני סובל מזה 3 שבועות בכאבים באזור הכתף עם הקרנה לזרוע. היום קיבלתי הפנייה לצילום ולאורטופד ועד אז מרשם לאתופן פעמיים ביום. הבעיה העיקרית שלי היא שאת האתופן אני לוקח בצהריים ובערב אך הכאב האמיתי מתחיל באמצע הלילה ולכן הייתי רוצה לקחת כדור לשיכוך הכאב במהלך הלילה (אני בקביעות מתעורר מהכאב אחרי מספר שעות שינה), רציתי לדעת אם בכלל כדאי לשלב בין כדורים שונים ואם כן אז אילו משככים לקחת? והאם ניתן לשלב עם אדוויל (אני שואל במיוחד על אדוויל כי כרגע אלו המשככים שיש לי) תודה רבה על העזרה.

עידו שלום, לא מומלץ לשלב אתופן עם אדוויל בגלל שמדובר בשתי תרופות מאותה משפחה, והסיכון לתופעות לוואי גדל בעקבות השילוב. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי יעילות חלקית של הטיפול הנוכחי. ניתן לקחת במקביל אקמול או רוקסט הנמכרים ללא מרשם רופא (יש לקרוא את העלון לצרכן לפני כן).אופציות נוספות הניתנות לשילוב עם אתופן דורשות מרשם רופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות