תבחין זיעה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/12/2015 | 13:40 | מאת: מירב

שלום ליאת בני בן שנה ו3 חודשים חלה בחודש האחרון 2 בדלקת ריאות ועוד פעם אחת לפני חודש וחצי שלא היה ברור בצילום רופא ריאות הפנה לתבחין זיעה ועוד בדיקות..קראתי קצת על תבחין זיעה ומאוד נלחצתי איך זה קשור לבן שלי יש לציין שזה התחיל מרגע שנכנס למעון אשמח לסיוע ממך כי אני מאוד לחוצה תודה רבה

מירב שלום, תבחין זיעה מיועד לזיהוי מחלה בשם סיסטיק פיברוזיס. אם מדובר רק בשתי דלקות ריאה סמוכות, ללא סימפטומים נוספים, סביר להניח שמדובר ברצונו של הרופא פשוט לשלול מחלה זו כסיבה לדלקת הריאות. ליאת

23/12/2015 | 21:11 | מאת: מירב

אולי יש אפשרות שהדלקת הראשונה לא עברה לו לגמרי? ועוד שאלה הרופא לא הפנה אותי לבדיקות דם אמר שלא יעזור לראות מה קורה והמשפחה אמרה לי שחובה לעשות בדיקת דם לראות אם חיידקי או ויראלי מה דעתך מה בדיקת דם יכולה לגלות?

מנהל פורום תרופות ורוקחות