הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/12/2015 | 01:36 | מאת: הדס

שלום ליאת יש לי כאב גרון בצד ימין שאני בולעת מזה שבוע אני בהריון שבוע 19 בבדיקה של א.א.ג נאמר שיש ריפלוקס עכשיו אני קצת מודאגת כי בנוסף יש לי תופעה כמו של התכוצויות בבטן שאני נמתחת או בכל מיני מצבים אחרים תחושה של משהו מבפנים הבטן מתכוץ וקראתי באינטרנט שזה סימן לבקע סרעפתי רציתי לדעת מה זה? ואיך מאבחנים? והאם זה מסוכן להריון? והאם יש לי ממה לדאוג כי אני מאוד לחוצה מזה וזה לא עושה לי טוב הלחץ אודה על תשובתך המספקת כדי להירגע

הדס שלום, אין מה להילחץ לפני שיש אבחנה, וגם אם אכן תאובחני כסובלת מבקע סרעפתי זה לא מצב שמסוכן להריון. מדובר במצב שבו הקיבה חודרת דרך הסרעפת לכיוון בית החזה. האבחנה היא או דרך גסטרוסקופיה או צילום רנטגן (במקרה שלך כנראה לא יבצעו צילום רנטגן). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות