שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/09/2011 | 21:55 | מאת: אתי

שלום שני, יש לי 2 שאלות: 1- אני סובלת מהצטננות שמלווה בגודש אין לי חום ושיעול יש לי בבית קולדקס והיום הציע לי הרוקח אקמול צינון של יום ולילה השאלה היא מה ההבדל ביניהם? ומה יותר יעיל? 2- לפני שנתיים הבן שלי קיבל פרכוס פוקלי חודשיים לפני זה הוא התעלף בבית הספר בעקבות זה החליט הנוירולוג להתחיל בטיפול בטגרטול 200 מ"ג פעמיים ביום למרות שכל הבדיקות שלו תקינות ואינו סובל מאפליפסיה. אחרי שנתיים ללא פרכוסים הוא צריך לרדת במינון באופן הדרגתי ממחר הוא יתחיל לקחת כדור אחד ולוותר על הכדור השני. אני יודעת שהוא כבר פתח תלות לתרופה השאלה שלי אם התקוםה הזו כרוכה בתופעות לוואי מיוחדות? סיכונים? ועכשיו מתי לתת הכדור לפני שינה או בבוקר? אגב הבן שלי טוען שזה מנמם קצת.

26/09/2011 | 23:51 | מאת: שני כרמי

אתי לילה טוב. 1. לגבי ההצטננות שלך- ההבדל המשמעותי בין קולדקס לבין אקמול צינון, הוא שבאקמול צינון הפרידו את הפורמולה לשני סוגים. פורמולה ללילה המכילה בין השאר רכיב אנטיהיסטמיני, שהוא מרדים ופורמולה ליום, שאינה מכילה את אותו הרכיב ולכן לא מרדימה. בקולדקס, כל הרכיבים נמצאים בסוג אחד של כדורים. אבל- אם אין לך חום, אולי עדיף שתיטלי כדור שרק מטפל בגודש (למשל- נוסידקס), ללא תכולת האקמול, שנועדה להפחתת חום וכאבים. 2. לגבי הטגרטול- לאחר שנתיים של טיפול רצוף, לא סביר שיופיעו עתה תופעות לוואי חדשות שלא הופיעו מוקדם יותר בטיפול. טגרטול היא תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית ומכאן, שיתכנו תופעות לוואי לא מעטות לשימוש בה ואף סיכונים מסוימים. כמובן, השימוש בה נעשה תחת פיקוח רפואי ורק לפי הצורך הרפואי. יתכן והתרופה משרה תחושת נמנום על בנך. אפשר ליטול אותה בכל שעות היממה. עדיף בשעה קבועה ביום, עם אוכל או חלב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות