תרופה לשפעת בהנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/11/2015 | 09:59 | מאת: אסתי

שלום אני מניקה בת 5 חודשים. כבר יומיים יש לי כאב גרון, מרגיש כמו גולה בגרון, כאבים וצלצולים באוזניים ואף מנוזל. יש לי גם חום אבל לא מדדתי. נאמר לי שדקסמול קולד אסור בהנקה כי זה מייבש את החלב. מה מותר לי לקחת בזמן הנקה נגד שפעת? האם זה מסוכן להיות לידה כשאני חולה ככה?

אסתי שלום, תרופות להצטננות עלולות לייבש את החלב וכן לגרום לתופעות לוואי, ולכן השימוש בהן בהנקה ייעשה באישור רופא. את יכולה להשתמש ללא חשש בתכשירים הומאופתיים ותרסיס מי מלח. מכיוון שאת מדווחת על כאבי גרון מלווים בחום, כדאי להיבדק ע"י רופא ולבדוק אם לא מדובר בדלקת חיידקית בגרון המחייבת טיפול אנטיביוטי. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות