החלפת תורפת אנטיביוטיקה.

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/10/2015 | 17:50 | מאת: אמנון

שלום, אתמול בערב הלכתי לביקור רופא בגלל שעול חזק ברונכיט שכתוצאה מכך היה לי קוצר נשימה. טופלתי במקום באנלציה והזרקת סטרואיידים לוריד ומרשם לאנטיביוטיקה רוליד אחת ליום היום בקרתי אצל רופא המשפחה שבבדיקתו שמע גם ציפצופים בראות והחליף את התרופה לדוקסלין 100 מ"ג פעמים ביום. שאלתי אליכם היינה האם יש שוני בהשפעת תרופה זו מקודמתה זו שקבלתי היום? אודה להתייחסותכם. אמנון

אמנון שלום, מדובר בשני סוגים שונים של אנטיביוטיקה, ממשפחות כימיות שונות. שני הסוגים מיועדים לטיפול (בין היתר) בזיהומים של דרכי הנשימה. כיום, לרוב בוחרים להשתמש ברוליד (הטיפול המקובל הוא כדור פעמיים ביום ולא פעם ביום). איני יודעת מהי הסיבה להחלטת הרופא להחליף את התרופה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות