אקטונל CTX והשתלות שיניים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

31/01/2012 | 12:41 | מאת: דוד

שלום אני לוקח אקטונל במשך שנה וחצי פעם בשבוע 35 מג ,רופא השניים שלח אותי לבדיקת דם CTX והתקבלה תוצאה של 127.200PG/ML והוא שלל אפשרות של שתלים (אני זקוק לשלושה שתלים כרגע)טענתו שקיים סיכון גבוה לנמק גרמי בבצוע טפולי שיניים כירורגיים, הצעתי להפסיק לתקופה, רופא השניים לא חושב שזה יעזור, שאלותי 1. מה עושים בשביל לשנות את תוצאת הבדיקה בCTX 2. האם יש כדור חלופי שלא מכיל ביספוספונטים בברכה דוד

31/01/2012 | 21:21 | מאת: שני כרמי

דוד שלום. קיימים בספרות המקצועית מחקרים שהראו שיפור בערכי CTX, לאחר הפסקה בת מס' חודשים בשימוש בביספוספונטים. עם זאת, אין די מידע אמין שיוכיח שהפסקה כזו אכן תשפר את מצב העצם באופן שיבטיח מניעת סיבוכים, לאחר טיפולי שיניים כירורגיים. קיים טיפול חלופי לאוסטאופורוזיס שאינו ביספוספונט הנקרא- סטרונציום רנלאט (פרוטלוס). כרגע רשום בישראל רק לטיפול בנשים אחרי המנופאוזה. להבנתי, גם הוא משפיע על פעילות האוסטאוקלסטים (תאי סופגי עצם) ולכן איני משוכנעת שלא יהיה גם הוא בעייתי בהקשר של חסינות עצמות הלסת. העניין דורש בירור בעיקר מול אנדוקרינולוג שיאבחן את מצבך הרפואי ויקבע האם הוא מאפשר את הפסקת הטיפול בביספוספונטים. כמו-כן, תלוי הדבר בניסיונו המקצועי של רופא השיניים בטיפול בחולים אוסטאופורוטיים. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות