קלרינאז'

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

03/09/2015 | 10:00 | מאת: עינת

היי, לאחר טיסה לחו"ל נהיה לי נוזלים באוזן ורופאת אא"ג כתבה לי קלרינאז'. אני חולה בקרוהן (עם היצרות קלה במעי הדק ג'ג'נום). ראיתי בעלון של הקלרינז שכתוב שצריך להודיע במקרה של בעיות קיבה או היצרויות בתריסריון. האם יש בעייה כלשהי בתרופה הזאת לחולי קרוהן? ושאלה נוספתכמה פעמים נהוג לקחת אותה ביום (הרופאה כתבה לקחת 3 ימים 7 כדורים ופעם ביום) ואני לא מבינה אם צריך פעם או פעמיים ? תודה רבה עינת

עינת שלום, אין בעיה עם נטילת התרופה בחולי קרוהן. מכיוון שיש היצרות במעי, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל. המינון המקובל של התרופה הוא כדור אחד פעמיים ביום. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות