ציטוטק ונזקים להריון אם ממשיך

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

15/11/2023 | 00:19 | מאת: דינה

במקרים מסוימים כאשר אישה טרם ילדה נותנים לה שני כדורי ציטוטק לוגינה על מנת להרחיב את צוואר הרחם. קרה מקרה והאישה בהיותה בתחילת שבוע 13 החליטה לאחר החדרת הציטוטק שלא לגשת לגרידה אך המסק לה שהיא חייבת להמשיך בהליך מרגע שנטלה את הציטוטק מאיזה טעם היא חייבת? 1. היציבות הרחמית נפגמה בעקבות ציטוטק ועל כן יש סיכוי ללידה מוקדמת שתפגע בעובר לכל חייו? או התפתחות מומים שלא ניתן לאתר בסקירות? מדובר בשבוע 13

אם לא הופיע דמם ולא קרה כלום יכולה להמשיך אבל יתכן ותקרה הפלה ספונטנית בגלל שינויים בצוואר הרחם אם כי יתכן והכל נמשך כרגיל אם היה דמם וצואר ממש פתוח או מקוצר מאד אז יש מצב לשקול המשך תהליך

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון