שארית הריון אחרי הפלה בציטוטק

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

01/08/2022 | 16:46 | מאת: ניקול

שלום ד"ר, עברתי הפלה נדחית בשבוע 8+3 וכשבוע לאחר מכן קיבלתי 2 מנות של ציטוטק על מנת לרוקן את תוכן הרחם. שוחררתי הביתה לאחר שראו רחם נקי, וכשבועיים לאחר מכן קיבלתי מחזור מחשיד של יום וחצי עם דימום חלש. לאחר כשבוע מהפסקת הדימום התחיל דימום שהתחזק והתחלש, הגיע והפסיק לסירוגין במשך מס' שבועות. נבדקתי אצל רופא הנשים שלי והוא אכן ראה שיש שארית ברחם ושלח אותי למיון. במיון עשו אולטרסאונד וראו שארית בגודל 12 מ"מ והפנו להסיטרוסקופיה. עוד לא ניגשתי לבדיקה, הדימום הלך ונחלש עם הזמן והפסיק לגמרי מיום חמישי האחרון. האם יש סיכוי שהשארית יצאה מעצמה או שבכלל היה מדובר בקריש דם? יצאו מין קרישי דם קטנים תוך כדי שדיממתי אז אולי זה מה שהיה והתפרק ברחם? מתי מומלץ לגשת לבדיקה חוזרת אצל הרופא נשים? ובמידה ולא יראה כלום באולטרסאונד האם ניתן לוותר על ההיסטרו? תודה מראש

אם אמרו שזו שארית רצוי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית בלי הרדמה לודא. השארית יכולה לפגוע בהריון עתידי אז רצוי לעשות. מצד שני עוד אולטרסאונד לא יזיק

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון