שתי הפלות, שליש שני להריון

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

27/12/2021 | 08:41 | מאת: תמר

שלום, השבוע למרבה הצער עברתי הפלה שניה בתהליך של ,D&E, מתעוררות אצלי המון שאלות וכמובן החרדות עולות. אספר קצת רקע: בת 34, בלי מחלות רקע, בריאה לא מעשנת או שותה. בינואר 2018 נולדה ביתי הבכורה, הריון ולידה קלים וטובים. ביולי 2019 נולד בני גם כן, בהריון תקין ולידה ללא סיבוכים. בפברואר 2021, היה הריון כימי, בשלב מאד מוקדם ולא נצפה שק הריון. הרופאה אמרה שאין בעיה לנסות להיכנס להריון ישר אחכ, וכך היה. בחודש מרץ כבר נכנסתי להריון שוב, בבדיקת NIPT, הכל חזר תקין, אך בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה בשבוע 16, לא נצפה דופק. העובר, השיליה עם חבל התבור נשלחו לנתיחה, והממצאים הראו שהכל תקין, למעט ממצא שבו היה ניראה כי חבל התבור מסובסב, פי שלוש מהנורמל (הרופא של סיכון גבוה שהסביר לי, אמר שרוב הסיכויים שזאת הסיבה, למרות שישנם המון תינוקות שנולדים בריאים גם אם חבל התבור מסובסב כך, והדגיש שמדובר בביש מזל ושבעיה כזאת כניראה לא תחזור על עצמה. הוא אמר שבמידה ולא הייתה החריגה בחבל התבור הוא היה ממליץ על אספירין בהריון הבא, אך מכיוון שהוא חשב שזאת הייתה הבעיה, על אף שבנתיחה הודגש שזה לא 100% הסיבה, הלכתי כמובן עם עצתו) אצלי בבדיקות הדם שנלקחו אין בעיות של קרישיות, כך גם השילייה. והתפתחות קרתה עד שבוע 14, ושם זה נעצר. הרופאות שטיפלו בי אמרו שלאחר שיהיה סייקל ראשון לאחר ההפלה אני אוכל לנסות שוב, וכך היה. ה D&E קרה ביולי, ולאחר המחזור הראשון נכנסתי להריון שוב. הוחלט שאני יועבר למחלקה של הריון בסיכון, כדי שיהיה תחת מעקב. שוב, כל הבדיקות תקינות, הNIPT, שקיפות עורפית, שבוע 16 מגיעה לאולטרסאונד והעובר שמח ומאושר, ארבעה ימים לאחר מכן, אולטרסאונד מעקב על ידי הרופא ממחלקת ההריון בסיכון, ואני כמובן ישר מזהה שאין דופק. השבוע עברתי D&E נוסף, המנתחות מודיעות שלא נתקלו במיקרה כזה, עם עבר של שתי לידות תקינות. העובר, חבל התבור והשילייה, נשלחו שוב לנתיחה והתוצאות יגיעו לבטח בעוד שלושה שבועות. הלב שבור.  בעיקר מהמחשבה שאולי משהו נפגם אצלי ולא אוכל ללדת שוב. לא האמנתי שדבר כזה יקרה לי. אני באה ממשפחה מאד פוריה. עשרה ילדים, 8 אחיות, ששתיים מתוכן עברו הפלות, אחת בשבוע 16 (בגיל 42) והשניה בשבוע 14. אבל חוצמזה, לכולן יש משפחות גדולות עם לידות תקינות. אני ממש אובדת עצות. מבינה שאצטרך להתאזר בסבלנות עד לתוצאות הנתיחה. אבל תוהה האם נתקלת במיקרה כזה, או מהן מחשבותייך בעניין. ממש אשמח לשמוע כל פיסת מידע… תודה רבה

למרבה הצער נתקלתי כבר בשני מקרים כאלה. נדיר ובאמת לא מוסבר. בכל מקרה זה דבר יוצר מדי רציני וחריג בשביל יעוצי אינטרנט. חייבת ללכת למרפאת הפלות חוזרות בבית חולים ושם לעדות את כל הבירורים הדרושים בהצלחה

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון