ציטוטק לריקון הרחם מקרישי דם - כן או לא?

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

23/09/2021 | 00:29 | מאת: נועה

שלום, עברתי גרידה לפני 10 ימים (מס' 3). בשבוע 12, עובר שבוע 8 היום בבדיקת א"ס ראו שיש לי קרישי דם וכמות דם נכבדה ברחם וכן שהוא טרם התכווץ במלואו. לא נצפו זרימות (כלומר אין עדות לכך שנותרה שיליה). הרופאה המליצה להמשיך ולהמתין ולתת לרחם להתנקות באופן טבעי ולבוא לביקורת א"ס נוספת בעוד חודש. לשאלתי כיצד ניתן לזרז, אמרה שיש אפשרות גם ליטול ציטוטק אך לא המליצה **אשמח להבין - האם יש סיכונים/תופעות לוואי בנטילת ציטוטק?** אני מעוניינת שהשאריות יפלטו מהר ככל הניתן אך לא רוצה לשאת במחיר של פגיעה אפשרית ברחם או כל סיכון אחר כתוצאה מכך. בנוסף מציינת שגרידה מס' 2 התחילה בנטילת 2 מחזורים של ציטוטק שלא השפיעו ולכן הגעתי לבסוף לגרידה.

מתנצל על העיכוב לא הייתי זמין בכל מקרה הרופאה צודקת ורצוי להמתין לווסת ולראות אחריה מה יש ברחם לרוב זה יוצא בווסת

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון