הפלה יזומה בגיל מאוחר ללא ילדים

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

03/08/2018 | 18:41 | מאת: מודאגת

שלום אני בת 33 ושמונה חודשים. גיליתי אתמול באמצעות שתי בדיקות הריון ביתיות שאני בהריון ואחת מהן הראתה שאני בשבוע שלישי. המחזור שלי מאחר בעשרה ימים ואני מרגישה בחילות גודש השדיים ועוד תופעות. טרם ביקרתי אצל רופא יש תור ביום ראשון. ההריון לא מתוכנן איני נשואה או עובדת. אני לא רוצה להמשיך את זה אבל מודאגת שאם אעשה הפלה זה יפגע בסיכויי להכנס להיריון בעתיד כי אני כן מעוניינת להיות אימא בתנאים מתאימים וכשאהיה נשואה.אין לי ילדים מן הסתם. האם בגילי ולאור מה שכתבתי יהיה מסוכן מידי לעבור הפלה? עד מתי עלי להחליט? אודה לתשובות כי אני מאוד מודאגת

נתחיל בזה ש 33 זה לא גיל מאוחר. לשאלתך כל הפלה יכולה להגמר עם פגיעה ברחם אבל הסכוי לזה מאד מאד נמוך וזה לא מספיק גבוה כדי להשאיר הריון לא רצוי. אני חייב לענות לך כך כמו שאם תשאלי אותי אם מסוכן לנהוג אענה לך שאכן כל נסיעה יכולה להסתיים בתאונה. אז סכנה תיאורטית יש אך היא באמת קטנה במיוחד אם את פונה לרופא כמוני עם 30 שנות נסיון או עושה הפלה בכדורים בשלב מאד מאד מוקדם.

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון