שאריות ברחם לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  הפלות - הפלה, הפסקת הריון

11/07/2018 | 22:42 | מאת: דנה

שלום, עברתי הפלה באמצעות ציטוטק באפריל בשל הפסקת הדופק בעובר. מאז עברתי אולטרסאונד פעמיים בהם נאמר לי כי הרחם התרוקן לחלוטין. בביוץ שהיה ישר אחרי ההפלה נכנסתי להריון אך הייתה הפלה כימית. ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית בה נמצאה שארית של 1 ס״מ ברחם שלא ראו באולטרסאונד לאחר ההפלה הראשונה. הומלץ לי על היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת השארית. יש לציין כי בשתי הפעמים הבטא התאפסה. 1. האם יכול להיות שהשארית ברחם הביאה להפלה הכימית? 2. האם חייבים להוציא את השארית? ככל הנראה היא לא תצא במחזור, הרופא אומר כי היא דבוקה לדופן. תודה מראש

רוב הסכויים שהשארית לא גרמה להריון הכימי אך בהחלט רצוי ליתר בטחון להוציא את השארית

מנהל פורום הפלות - הפלה, הפסקת הריון