החלמה מקיסרי/////////////////////////////////

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

17/03/2016 | 10:42 | מאת: מיקה

שלום אני עברתי לפני 3 שבועות קיסרי חירום. באזור שנמצא כ - 5 ס"מ מעל החתך, מרחו לי חומר חיטוי. החומר נשאר ליעל העור כמה ימים, הבטן הייתה צהובה (הרופאה בבי"ח הופתעה), לאחר מכן התחלתי להרגיש שהאזור שורף לי כמו כוויה. היא הסבירה שבניתוח נפגעים העצבים ולכן התחושה באזור. שבוע לאחר מכן החלה הבטן באזור הזה לגרד מאד. כמובן שעם הגירוד גם יש רגישות למגע באזור. השבוע הגירוד פחת משמעותית אבל כל האזור הזה מאד מאד כואב למגע. אם אני שמה את היד על האזור - הוא כואב, אם אני אפילו מלטפת הוא כואב. קשה לי לומר אם התחושה היא פנימית אבל לפי האינטואיציה שלי הכאב הוא יותר מקומי- על גבי העור. למראית עין הבטן חלקה ולא נראה שיש שם משהו על העור. אני מזכירה שמדובר על האזור שנמצא בכלל כ - 5 ס"מ מעל החתך. הוא שורף במהלך היום, מגרד מדי פעם וכואב מאד למגע. נראה שמדובר בתחושה מקומית ולא פנימית. רציתי לדעת האם זו תופעה נורמלית לאחר ניתוח קיסרי ואם לא, למי עליי לפנות לבירור (והאם בכלל בשלב הזה) - רופא משפחה/עור/נשים?

19/03/2016 | 10:59 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, המצב ידוע ומוכר, לרוב חולף תוך כשיש. חודשים עד שנה יחד עם זאת פני לרופא נשים לבדיקה. מזל טוב, פרופסור אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים