גוש מעל צלקת ניתוחית

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

06/12/2015 | 22:06 | מאת: אוריאן לנקרי

שלום, אני בדיוק חודשיים לאחר ניתוח קיסרי, עובבית חולים מיד לאחר הלידה הרגשתי כאב מוזר בצד ימין מעט מעל לצלקת. התלוננתי רבות בפני הרופאים אך אמרו שזה מקום סגירת התפרים וסיום הניתוח. היום , חודשיים אחרי הניתוח עדיין יש ל כאבים רק בצד ימין מעל לצלקת ותחושת גוש. הכאב מתגבר מאוד לאחר מאמץ ממושך כמו נקיונות הבית או הרמת קניות. לאחר מאמץ ממש מרגישה את כל האיזור נפוח וכואב בכל הפעלת שריר הבטן. רופא נשים צחק ואמר שזה שטויות. התעקשתי לבצע בירור מעמיק ובאולטרא סאונד לרקמות רכו אכן התגלה עיגול אליפסי שחור במקום התלונה. הרופאה ברנטגן אמרה שזה אולי ציסטה אולי ריכוז נוזלים אולי דלקת. כירורג אפילו לא הסתכל בדיסק וישר נתן לי משחה חיצונית אנטי דלקתית לשבועיים? האם סביר שיוקל לי? מה יכול להיות לי?

07/12/2015 | 09:22 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, ככל הנראה מדובר בהאבקות קטנה של נוזל תגובתי או דם שנספג באזור. סיכוי מצויין שעם הזמן התופעה תחלוף. ממליץ לפנות לכירורג פעם נוספת רק אם יש החרפה במצב פרופסור אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים