מספר שאלות לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

02/11/2015 | 23:37 | מאת: נעמה

ערב טוב, אני שלושה שבועות אחרי הניתוח, 1) בבית החולים בו ילדתי - סורוקה, הנוהל הוא להוציא סיכות ביום העשירי. כאשר הלכתי להוציא אותן, האחות אמרה שכבר ממש אדום מסביב והסיכות תקועות שם כמו גוף זר. בכל אופן היא הוציאה אותן, ועד עכשיו כל איזור הצלקת מנוקד בנקודות בורדו גדולות(הפכו מאדום לבורדו עם הזמן) מעל ומתחת לצלקת, איפה שהיו הסיכות נעוצות. אני שוטפת את האיזור כמה פעמים כל יום, אך הנקודות לא עוברות וזה נראה ממש מכוער ולא אסטטי. האם הן יישארו לתמיד? אפשר לעשות משהו בנדון? האיזור נקי כולו, ללא הפרשות או סימנים מדאיגים אחרים. 2) מתי יהיה מותר להגיע לאורגזמה? האם האורגזמה אמורה לכאוב בגלל שהיא גורמת להתכווצויות הרחם והוא תפור אחרי הניתוח? תודה רבה

03/11/2015 | 08:01 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

מזל טוב, לגבי הנקודות האדומות שמקורן בסיכות הן יחווירו בהמשך והתוצאה האסטטית תשתפר מאד בחלוף הזמן. בנוגע לקיום יחסי אישות ואביונה, הייתי ממליץ להימנע מיחסי אישות עם חדירה מלאה בשבועיים שלושה הראשונים לאחר הניתוח ואולם לגבי יחסים שאינם כוללים חדירה איני רואה בכך סיכון או נזק אפשרי. מזל טוב, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים