מניעת הידבקויות

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

13/07/2015 | 17:13 | מאת: רונה

שלום, שמעתי על תכשירים שונים שניתן להשתמש בהם במהלך ניתוח קיסרי אשר מונעות את תופעת ההידבקויות (אינטרסיד וכו'). האם התכשירים אכן מונעים הידבקויות ב-100% ואם כן, מדוע לא משתמשים בהם בכל הניתוחים אלא רק לפי בקשת המנותחת? תודה

13/07/2015 | 19:14 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב,! העדות המדעית של שימוש באינטרסיד או תכשירים אחרים למניעת התדבקויות בניתוחים קיסריים חוזרים אינו מבוסס דיו בניתוחים קיסריים. אישית איני משתמש בתכשירים אלה מאחר שאינם מוכחים לניתוח זה ואימי מכיר מחקר רחב מבוסס ומבוקר אשר מוכיח את יעילותם בניתוחים קיסריים. בהצלחה בניתוח פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

13/07/2015 | 20:12 | מאת: רונה

שלום פרופסור אלחלל, תודה רבה המענה המהיר. האם קיימות תופעות לוואי לשימוש בתכשירים אלה? במידה ולא, מדוע לא להשתמש בהם גם כשיעילותם אינה מוכחת ולו רק בשביל הסיכוי שיעזרו? האם קיימות דרכים אחרות למניעת הידבקויות שאתה מכיר או משתמש בהם?

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים