סרומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

24/06/2015 | 09:13 | מאת: מירה

לפני 3 שבועות עברתי ניתוח קיסרי שני. לפני כיומיים החלו כאבים בבטן מצד שמאל לתבור ולא בצלקת . לאחר אולטראסואנד שללו בקע אך ראו נוזלים בבטן- סרומה. נשלחתי למיון. מה דרכי הטיפול? הבנתי שיש צורך בניקוז הנוזלים. כיצד מתבצע התהליך? האם מצריך הרדמה מלאה/ אשפוז. תודה רבה מראש מירה

30/06/2015 | 13:44 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, אם קיים זיהום בפצע מקובל לבצע ניקוז הפצע, חיטוי שלו ולעיתים מתן אנטיביוטיקה. לעיתים נדירות אם יש פתיחה מלאה של החתך הניתוחי ניתן לבצע ניתוח בהרדמה לסגירה חוזרת של החתך. לעיתים אם אין זיהום מספיק מעקב בלבד ללא טיפול. אין תחליף לבדיקת רופא נדים הכיר ומנוסה והחלטה לפי הממצאים פרופסור אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים