קיסרי לאחר הסרת שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

31/05/2015 | 00:26 | מאת: מעיין

אני אמורה לעבור קיסרי ראשון בהדסה בעוד פחות מחודש בעקבות הסרת שרירן ברחם (בניתוח עם חתך ברחם) השרירן היה בגודל של כ 9 סמ. אף אחד מהרופאים שעקבו אחר ההיריון עד כה לא ראה את דוח סיכום הניתוח מכיוון שאינו ברשותי,ולא הצלחתי לאתר את הדוח, אך בהסתמך על כך שהרופא שניתח אותי לפני מספר שנים (פרופ' רוז'נסקי מהדסה) אמר לי שאצטרך לעבור ניתוח קיסרי בעתיד, ובנוסף לכך הידיעה שגודל השרירן היה 9 סמ, הספיקה לרופאים שעקבו אחר ההיריון שלי לקבוע שאני אהיה חייבת בוודאות לעבור ניתוח קיסרי. האם זה נכון? האם גודל כזה של שרירן מחייב קיסרי? לא משנה מיקום מדוייק? בהדסה אמרו שביום ההכנה לניתוח הם יאתרו את הדוח ויעבירו אותו לרופא המנתח, תאריך הניתוח כבר ניקבע

31/05/2015 | 10:13 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, אם פרופ רוזנסקי שהיה בניתוח שלך לכריתת השרירן הודיע לך שתזדקקי לניתוח קיסרי הדבר נובע ככל הנראה מכך שהיתה חדירה של השרירן לחלל הרחם. מצב זה מסכן אותך בקרע של הרחם בלידה רגילה ומהווה הוריה לניתוח קיסרי. בכל מקרה מציע לך להגיע לרשומות הדסה ולהוציא כת דוח הניתוח המקורי בהצלחה פרופסור אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים