אינטרסיד

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

16/09/2014 | 20:02 | מאת: שאלה

שלום דר, אני עתידה לעבור ניתוח קיסרי שלישי(כתבתי גם את השאלה הקודמת על החרדה) ויש לי שאלה נוספת, האם כדאי להשתמש באינטרסיד?(חומר המונע הדבקויות). האם ידוע בוודאות שהוא עוזר או לפחות לא מזיק, לטווח הקצר ו/או הארוך. והאם יכול להשפיע לטובה או לרעה על ההתאוששות? רקע:הנני בעלת רחם דו קרני שני ההריונות הקודמים הסתיימו בניתוח קיסרי )שבועות 36 37) לאחר הניתוח הראשון נשארו לי כאבים בצד ימין ובניתוח השני כשפתחו את הבטן שאלו אותי האם היו לי שם כאבים? אמרתי שכן ושאלתי איך ידעו ולא ממש ענו לי, רופא ההריון שלי אמר שכנראה מצאו הדבקות וכאב זה לא חזר לאחר הניתוח השני. הבנתי כי בית החולים בו נותחתי בפעם השניה משתתף במחקר והיו אמורים לשים לי אינטרסיד בניתוח, אין תעוד לזה בדוח הניתוח ולא נאמר לי על זה כלום. אנא ממך ייעץ לי האם כדאי להשתמש בחומר הזה או לא. תודה מראש

22/09/2014 | 22:28 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, אין עדין מידע מספיק לגבי שימוש באינטרסיד בניתוחים הקיסריים ולכן איני יכול להמליץ או לדחות את השימוש בו. בהצלחה בלידה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים