טחול מוגדל והריון

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

23/08/2014 | 19:38 | מאת: שאלה

תודה רבה לך דוקטור על המענה.לאחר מעקב קפדני אצל רופא המטולוג ואחרי כמה בדיקות של אולטראסאונד כדי לבדוק שהטחול נשאר כבר שנתיים באותו גודל ובדיקות דם תקינות,הרופא המטולוג לא מצא סיבה מדוע הטחול מוגדל ויכול להיות שהטחול היה מוגדל גם בלידות הראשונות ולא ידעתי.אין שום סכנה בשבילי בתקופת ההריון אם יש טחול מוגדל??וגם בלידה בניתוח קיסרי אין שום סכנה בשבילי??זה פשוט מאוד מאוד מדאיג ומלחיץ אותי

03/09/2014 | 18:52 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, הטחול נמצא רחוק מאזור הניתוח הקיסרי, יחד עם זאת אנא ודאי שהמנתחים יודעים על המצב, על מנת למנוע לחץ רב על הבטן בעת הוצאת העובר. בברכה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים