קשירת חצוצרות

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

26/08/2011 | 09:47 | מאת: אוסנת

אני בת 34 לפני שנתיים עשיתי קשירת חצוצרות תוך כדי הלידה בניתוח קיסרי החמישי שלי השאלה היא האם אני יכולה להיכנס להריון שוב (דרך הפריה) האם אין סיכון חיים, הרופאים שניתחו אותי אמרו לי שעוד הריון אחד אני עלולה לא לסיים אותו אשמח לקבל חוות דעת מרופא נוסף תודה אוסנת

27/08/2011 | 19:18 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום אסנת, אישה שעברה קשירת חצוצרות ומעוניינת בהריון יכולה לעבור הליך של הפריי חוץ גופית (הפריית מבחנה). אולם מדבריך אני מבין שרופאייך אמרו לך שהריון נוסף מסוכן עבורך. אני ממליץ לך להיוועץ עם רופא נשים בכיר העוסק בתחום של הריון בר סיכון לגבי הסיכון שלך בהריון הבא. במידה שרופא זה יתרשם מבדיקתך ועיון ברקע הרפואי שלך כי הסיכון בהריון הבא אינו גבוה הוא יפנה אותך למרפאת פריון לשם הפרייה חוץ גופית. בהצלחה, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים