קיסרי שלישי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

18/03/2014 | 17:33 | מאת: לחוצה

היי ד"ר עברתי ניתוח להסרת מיומה דרך הבטן( חתך) על החתך הזה חתכו את הקיסרי ה1 ולאחר מכן את השני אמרו לי שיש הדבקויות והרופא פתח אותן בניתוח ה2. ראיתי שכתבת למישהי שאם יש הדבקויות צריכים לחתוך בניתוח ה3 לאורך? האמת שאני ממש נגד. אי אפשר לחתוך על אותו חתך? זה יהרוס לי לגמרי את הצורה של הבטן (יהיה לי מאד קשה עם הנושא הזה) אני מתנגדת בתוקף ( עד לרמה של לנסות לידה ווגינאלית, שאגב, מעולם לא ניסיתי ללדת ווגינלית כי הטעו אותי חשבו שחתכו לי את הרחם בהוצאת המיומה ולא היה חתך של הרחם- לא חדרו לחלל הרחם). אני ממש לחוצה. האם אין דרך אחרת חוץ מלחתוך לרוחב??? ( עברתי בדרך עוד ניתוח אפנדיציט אבל זה בלפרוסקופיה) תודה

18/03/2014 | 20:07 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, סוג החתך הרצוי תלוי מאד בכמות ואופי התדבקויות. יתכן שניתן לבצע את הניתוח בחתך על הצלקת הקודמת. הכל תלוי בממצאים בניתוח השני שכבר בוצע. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים