כשנה לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

23/11/2011 | 23:57 | מאת: לילך77

ילדתי בניתוח קיסרי לפני כשנה. אחרי הריון קשה עם סוכרת קשה ועליה משמעותית במשקל (שרובו היה כתוצאה מבצקות). לאחר הניתוח חשתי כאבים באיזור קושי להתאושש מהניתוח- לקום ללכת. לאחר מס' ימים של תלונות הרופאים פתחו שוב את איזור הניתוח והתברר שהיתה הצטברות של נוזלים. הפצע נשאר פתוח ונסגר במלואו חודש לאחר מכן. גם לאחר הפתיחת החוזרת של הבטן חשתי חוסר נוחות במתן שתן (כאילו מישהו מושך לי את השלפוחית עם חוט - מעיןסגירה של שק עם חוט שמתהדק) התלוננתי לרופא לפני השחרור ועשו לי אולטרה סאונד לשלפוחית והכל היה תקין. עד לפני מס' חודשים חשתי שכל איזור הבטן התחתונה רדום. כשתחושה זו פגה התחילו כאבי בטן תחתונה - הצד השמאלי של הבטן. הכאבים קיימים כל הזמן אבל מתחזקים כשהשלפוחית או המעי מלאים. שלחו אותי לאולטרה סאונד של הבטן התחתונה והכל תקין עכשיו אני בבירור אצל גסטרואנדרולוג. הוא אומר שמאוד יכול להיות שתפרו לי 2 איברים סמוכים במהלך הניתוח. עכשיו אני צריכה לעשות ct. אני מתה מפחד. מה זה אומר מבחינתי האם זה ניתן לתיקון? האם אני אסבול כל החיים מהכאבים האלה? ניתן לראות ב-ct איזה איברים מחוברים? האם אפשר להפריד אותם?מה יהיה עם הריון נוסף? האם יש מניעה להכנס שוב להריון אם תפרו לי את הרחם עם איבר אחר? סליחה ד"ר על כמות השאלות אבל אני בלחץ היסטרי.

24/11/2011 | 22:29 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב לעיתים לאחר ניתוח קיסרי נוצרות התדבקויות באיברי האגן הקטן ואולם ברוב המקרים הן לא גורמות לתסמינים . בכל מקרה עליך להיבדק על ידי רופא מומחה שיעריך את המצב כמו כן אני מעריך כי הסיכוי לפגיעה בפוריות שלך בעקבות מצב זה היא נמוכה כלומר יש לך סיכוי מצויין להצליח בהריון הבא . בהצלחה, פרופ? אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים