הריון לאחר כמה ניתוחים

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

17/11/2011 | 18:20 | מאת: קרן

שלום ד"ר! עברתי 2 ניתוחים קיסריים(הראשון לא היה כ"כ מוצדק- עברתי ניתוח להסרת הכניסה דרך הבטן-ללא חדירה לחלל הרחם, אבל הפחידו אותי ובאותו רגע הסכמתי לניתוח כי טענו שהניתוח שעברתי בעבר להסרת המיומה יכול להשפיע). הניתוח הקיסרי האחרון היה לפני שנה ו9 חודשים.(אמרו לי שהיו הדבקויות מהניתוח הקודם) לפני כחצי שנה קיבלתי אפנדיציטיס ונותחתי בשיטה הלפרוסקופית- כתוצאה מהניתוח הזה נגרם סיבוך של חסימת מעיים ונותחתי שוב בשיטה הלפרוסקופית כדי לפתוח את ההדבקות( יש הטוענים שזה קרה כי היה לי פריטוניטיס כי האפנדיקס היה נימקי). אני מאד מאד מאד רוצה להרות בשלישית אבל מאד פוחדת....האם כל הסיפור עם האפנדיציט העלה את הסיכונים לחסימת מעיים שיכולה להגרם ע"י הקיסרי או שאין קשר? עברתי 7 מדורי גהנום כתוצאה מהניתוחים האלה ומצד אחד מאד רוצה ילד ומצד שני חוששת. האם הריון שלישי יסכן אותי? הסיכויים לסיבוכים גדולים? תודה

17/11/2011 | 21:19 | מאת: פרופסור אלחלל

שלום לך, יש לך בשל ריבוי הניתוחים סיכון גדול יותר לסיבוכים כולל חסימת מעי. יחד עם זאת במעקב טוב של ההריון את יכולה לעבור את ההריון הבא והלידה בניתוח קיסרי בשךום, כמובן שהצוות יערך לקראת ניתוח קיסרי שהוא מורכב מהרגיל. גם המהלך האחר ניתוחי שלך יכול להיות עם סיבוכים כגון חסימת מעי אך הסיכון לכך אינו ברור ויתכן גם שתוכלי לעבור את המהלך כולו בהצלחה וללא פגע. בהצלחה פרופסור אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים